3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE

Kambing Siap Bakar

Resepi atau Bahan yang digunakan untuk dijadikan perapan kambing bakar amat PENTING untuk menghasilkan daging kambing jadi SUPER LAZAT .

Lebih lebih lagi untuk dijadikan BISNES .

Kenapa PENTING ? Minta dipuji ke ? hoho Ohh tidak .. Of course nak wujudkan pengulangan pembelian daripada pelanggan , yup betul , REPEAT ORDER dan LOYALTY

Sebagai peniaga , dah tentu nak tambah jualan dan pelanggan kan ? kalau takde dedue tu , bukan berniaga namanya tu , hehe

Kambing Perap +- 1.1 KG
Kambing Perap 220 -240 Gram

Gambar kat atas ni merupakan kambing yang telah siap diperap dan dipacking oleh saya sendiri , ade pek besar dan ade pek kecik , simple kan ?

Yang penting , ianya menggunakan 100% kambing bahagian bahu yg berkualiti tinggi dan diimport daripada luar negara , memang TIP TOP teksturnya lembut . kena plak dgn rempah yg mmg NGAM , bertambah lah lembut dan empuk

Penat memang penat janji dapat kongsi kesedapan kambing ni kat orang ramai kat luar sane pun dah cukup buatkan saya hepi dan puas hati ..hoho (Sukenye..)

Nak diceritekan ianya dijual sekitar RM 55 – RM 59 per pek secara online , berat lebih kurang 1.1 kg camtulah , dan pek kecil pula dijual RM 16 , Kalau siap bakar gune arang pulak , sekitar RM 70 ke RM 90 per kilo ..

Ha , kalau anda berada di sekitar Meru , Bukit Kapar , Setia Alam Dan Shah Alam , Boleh berpeluang rasai sendiri penanganye , buat tempahan untuk dihantar boleh terus wasap dekat SINI <— PICIT !

Ok , kite sambung cerite kite tadi , 3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE

kalau di Malaysia ,kita sendiri la contohnya , kalau kita makan kat luar atau beli melalui online sesuatu makanan , CUKUP PANTANG kalau tak sedap , pulak tu Harga Mahal , mulalah komplen pumpang pumpang itu ini , kan ? hehe

Tahu kah anda , makanan berasaskan kambing lebih lebih lagi kambing bakar ladahitam telah menjadi permintaan ramai oleh penggemarnya ?

PERGHH Slurppp

Dan adakah anda perasan rakyat Malaysia tidak suka akan bau hamis dan hanyir pada kambing bakar ketika menikmati nya ?

Pernah tak anda cuba mana mana produk kambing perap dan masak dirumah tapi bila makan ,nyum nyum nyum alamakkk , bau dieeee …achemmm….hehe

Oklah sebelum meleret jauh lagi , baik Ade bende yg best sebenarnya saya nak share dengan anda Saya ada 3 tips untuk anda nak buat bisnes ni tanpa perlu anda bersusah payah bereksperimentasi buat resepi sendiri , nak tahu ?

Tips PERTAMA

1 – Jangan SYOK sendiri

Nak buat Perapan Kambing Bakar ladahitam secara sendiri sebagai rempah khas untuk kambing cukup LECEH .

Belum kira lagi masa yang diambil kalau buat eksperimen itu ini . Dah buat tak jadi , tak sedap .

Elok elok plan nak buat bisnes ni buat tambah duit tepi , Last last sampai tak jadi , GIVE UP .

Rata rata mereka yang gemarkan daging kambing ada yang tak suka dengan bau hamis kambing tu sendiri .

Jadi , penghasilan resepi atau rempah kambing bakar ladahitam amat penting untuk kepuasan mereka.

Tips KEDUA

2 – Guna kepakaran orang lain

Di Malaysia , ada sahaja para usahawan termasuk kecil , sederhana dan besar telah mencipta rempah mereka sendiri khas untuk kambing .

Boleh jadi pengalaman mereka bertahun tahun dalam penciptaan produk rempah dijadikan sebagai bahan utama untuk mulakan bisnes kambing bakar anda .

Mana tahu salah seorang mereka bakal menjadi supplier anda .

Jimat tenaga dan masa. takpayah pening pening kepala .

Tips KETIGA

3 – Survey

Cuba survey rempah Perapan Kambing Bakar yang mereka hasilkan dan cuba buat sendiri dirumah .

Dah perap dengan hasil tangan sendiri kemudian cuba berikan kepada famili , kawan kawan rapat, jiran jiran dan jangan lupa dapatkan beberapa respon .

Daripada respon mereka , anda boleh tahu bagaimana potensi bisnes yang anda nak ceburi ni .

Kalau saya dedahkan kepada anda rempah apakah yg digunakan oleh saya hingga kini untuk buat bisnes kambing perap & kambing bakar ni , anda berminat nak tahu ?

Pada pemerhatian saya , potensi untuk pelanggan REPEAT ORDER sangatlah tinggi , mane taknya , seorang pelanggan pernah mengulang pembelian lebih drpd 7 kali , ade yg beli setiap bulan , ade yg 2 bulan sekali , ade yg 3 bulan sekali , ada yang sejak drpd tahun 2014 sampai sekarang , still lagi nak kan kambing perap ni pun ada

Mengikut pengalaman sy yg dah bermula daripada tahun 2012 lagi  , inilah satu satunya perapan kambing yang saya anggap POWER dan LEGEND buat masa sekarang ni , sebab rempah ni lah satu satunya bila digaul dengan kambing , hasilnya sangat sedap dan langsung takde bau hamis , betul MAGIC , seriusss dan ianya juga masih digunakan oleh saya hingga kini

Benda ni RARE gila dan masih ramai orang yang tak tahu

Okay , kalau anda dalam sedang mood SURVEY untuk buat bisnes macam ni , saya syorkan dan sangat sangat HIGHLY REKEMEN kepada anda untuk dapatkan dan cuba sos Perapan Kambing Bakar ni terlebih dahulu , cuba sebotol dua buat sendiri dan rasai sendiri tgk pergi dia camane

Dibuat oleh 100% Bumiputra muslim JANGAN RISAU 🙂

Dan

Ianya adalah 100% HOMEMADE dan saya boleh jamin kepada anda , sos Perapan Kambing Bakar ni tidak mengecewakan kerana feedback daripada mereka yang dah try kambing perap dan Kambing Bakar hasil daripada sos Perapan Kambing Bakar power ni sangat sangat mengejutkan dan amat membantu saya untuk membuat dan meningkatkan jualan

CUBA LIHAT APA KATA MEREKA SEKARANG KLIK SINI 

PS : Nak tahu berapa QUATATION dan keuntungan yg anda boleh raih serta lihat sendiri testemonial hasil daripada Sos Perapan Kambing Bakar , boleh KLIK link atas ni .

Ikhlas ,

unnamed

Suhairin

Berpengalaman hampir 5 tahun dalam menceburi Bisnes Kambing Bakar Dan Kambing Perap

Penulis Dan Usahawan Sepenuh Masa

4 thoughts on “3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE”

  1. Kalau nk share, share bg hbis, ilmu tu Allah yg punya, xpayah nk lokek sgt, sekali Allah bg lupa terus, satu sen pun xdpt..so jgn dabik dada yer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *