3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE

ll

Resepi atau Bahan yang digunakan untuk dijadikan perapan kambing
bakar amat PENTING untuk menghasilkan daging kambing jadi SUPER LAZAT .

Lebih lebih lagi untuk dijadikan BISNES .

Kenapa PENTING ? Minta dipuji ke ? hoho   

Ohh tidak .. Of course nak wujudkan pengulangan pembelian daripada pelanggan ,   

yup betul , REPEAT ORDER dan LOYALTY

Sebagai peniaga , dah tentu nak tambah jualan dan pelanggan kan ? kalau takde dedue tu , bukan berniaga namanya tu , hehe



pek 1 kg



unnamed (2)



Gambar kat atas ni merupakan kambing yang telah siap diperap dan dipacking oleh saya sendiri , ade pek besar dan ade pek kecik , simpel kan ?

Penat memang penat janji dapat kongsi kesedapan kambing ni kat orang ramai kat luar sane pun dah cukup buatkan saya hepi dan puas hati ..hoho (Sukenye..)

Nak diceritekan ianya dijual sekitar RM 50 ke RM 55 per pek secara online , Berat die 1 kg lebih camtulah , dan pek kecil pula dijual RM 14-RM 15 ,

Kalau siap bakar gune arang pulak , sekitar RM 70 ke RM 90 per kilo .. 

Ok , kite sambung cerite kite tadi , 

3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE

kalau di Malaysia ,kita sendiri la contohnya , kalau kita makan kat luar atau beli melalui online sesuatu makanan , CUKUP PANTANG kalau tak sedap , pulak tu Harga Mahal , mulalah komplen pumpang pumpang itu ini , kan ? hehe

Tahu kah anda , makanan berasaskan kambing lebih lebih lagi kambing bakar berperisa ladahitam telah menjadi permintaan ramai oleh penggemarnya ?



IMG_20141116_163041

Dan adakah anda perasan rakyat Malaysia tidak suka akan bau hamis dan hanyir pada kambing bakar ketika menikmati nya ? 

Pernah tak anda cuba mana mana produk kambing perap dan masak dirumah tapi bila makan ,nyum nyum nyum alamakkk , bau dieeee ...achemmm.... 

Saya ada pernah bertanyakan kepada si pembuat rempah atau perapan kambing yang saya anggap POWER dan LEGEND buat masa sekarang ni , sebab rempah beliaulah satu satunya bila digaul dengan kambing , hasilnya sangat sedap dan langsung takde bau hamis , betul MAGIC , seriusss dan ianya juga masih digunakan oleh saya hingga kini 

So , apa bahan khas dalam sos perapan kambing ni ?

ini jawapan beliau

Bahan Perapan Kambing Bakar

Madu
Gula
Kicap
Halia Muda
Sos Tiram
Bawang Putih
Lada Hitam

saya tak pasti samaada ianya lengkap atau tidak tapi apa yang saya pasti si pembuat sangat sangat sangat sangat berahsia untuk dedahkan semua bahan Perapan Kambing Bakar ni

but its ok ,

ade bende best sebenarnya saya nak share dengan anda

Saya ada 3 tips untuk anda nak buat bisnes ni tanpa perlu anda bersusah 
payah bereksperimentasi buat resepi sendiri , nak tahu ?
Tips PERTAMA

1 - Jangan SYOK sendiri

Nak buat Perapan Kambing Bakar ladahitam secara sendiri sebagai rempah khas untuk kambing cukup LECEH .
 

Belum kira lagi masa yang diambil kalau buat eksperimen itu ini . Dah buat tak jadi , tak sedap .
 

Elok elok plan nak buat bisnes ni buat tambah duit tepi , Last last sampai tak jadi , GIVE UP .
 

Rata rata mereka yang gemarkan daging kambing ada yang tak suka dengan bau hamis kambing tu sendiri .
 

Jadi , penghasilan resepi atau rempah kambing bakar ladahitam amat penting untuk kepuasan mereka.



Tips KEDUA

2 - Guna kepakaran orang lain

Di Malaysia , ada sahaja para usahawan termasuk kecil , sederhana dan besar telah mencipta rempah mereka sendiri khas untuk kambing .

Boleh jadi pengalaman mereka bertahun tahun dalam penciptaan produk rempah dijadikan sebagai bahan utama untuk mulakan bisnes kambing bakar anda .

Mana tahu salah seorang mereka bakal menjadi supplier anda .

Jimat tenaga dan masa. takpayah pening pening kepala .



Tips KETIGA

3 - Survey

Cuba survey rempah Perapan Kambing Bakar yang mereka hasilkan dan cuba buat sendiri dirumah .
 

Dah perap dengan hasil tangan sendiri kemudian cuba berikan kepada famili , kawan kawan rapat, jiran jiran dan jangan lupa dapatkan beberapa respon .
 Daripada respon mereka , anda boleh tahu bagaimana potensi bisnes yang anda nak ceburi ni .
 

Anda nak tahu mana saya dapat LUBUK Perapan Kambing Bakar yang POWER ni ?

Benda ni RARE gila dan tak ramai pun orang tahu 

Okay , kalau anda dalam sedang mood SURVEY untuk buat bisnes macam ni , saya syorkan dan sangat sangat HIGHLY REKEMEN kepada anda untuk dapatkan dan cuba sos Perapan Kambing Bakar yang saya kongsikan dalam Ebook bawah ni

Ianya adalah 100% HOMEMADE dan saya boleh jamin kepada anda , sos Perapan Kambing Bakar ni tidak mengecewakan kerana feedback daripada mereka yang dah try kambing perap hasil daripada sos Perapan Kambing Bakar power ni sangat sangat mengejutkan dan amat membantu saya untuk meningkatkan jualan


Bukan itu je , panduan membuat dan menjual A-Z bagaimana memulakan bisnes kambing perap dan kambing bakar juga didedahkan dan dikongsikan

Ianya 100% ditulis hasil daripada pengalaman saya sendiri

DOWNLOAD PAKEJ EBOOK KLIK GAMBAR BAWAH NI SEKARANG !

 

2

 

PS : Testemoni hasil daripada Sos Perapan Kambing Bakar , boleh tengok KLIK gambar atas ni .

 

Ikhlas ,

unnamed

Suhairin

Berpengalaman selama 4 tahun dalam menceburi Bisnes Kambing Bakar Dan Kambing Perap

Penulis Dan Usahawan Sepenuh Masa

6 thoughts on “3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE”

  1. Kalau nk share, share bg hbis, ilmu tu Allah yg punya, xpayah nk lokek sgt, sekali Allah bg lupa terus, satu sen pun xdpt..so jgn dabik dada yer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *