APA KATA MEREKA YG DAH TRY SEBELUM NI ?

“Dah try , memang best rasa rempahnya , ingat nak repeat order “

test-9

“Sos tu sedap gile , nyesal tak beli 2 balang  , memang boleh repeat order ni !

test-8

“Saya dah try masak Lamb Chop dan ayam guna rempah ni , MEMANG SEDAP SANGAT SANGAT , suami pun cakap sedap , kita tak pernah makan Lamb Chop yang rasa macam tu , ini pertama kali , guna ayam pun sedap juga”

test-8

Terbaiklah bos dia punya sos perap , rasa tak pedas sangat , semua rempah cukup  

fbck-4

“Memang POWER sos tu , tak sempat snap pic , masa bakar , bau die , pehhhh , tq ye “

fbck-1

“Dah try tuan MEMANG SEDAP”

fbck-2

“Terbaik , Sedap menjilat ke tulang”

fbck-3

Bagaimana Sos Perapan Kambing Bakar Mr Pomo Ini Membantu Anda Semudah ABC  ?

Mudah je , dengan hanya Lumur lumur  je perapan ni pada Lamb Shoulder  yg boleh didapati di mana2 pasaraya berhampiran , , kemudian masukkan dalam plastik ZIPLOCK , dan perap selama 2 jam dalam peti ais / beku , lepas 2-3 jam keluarkan , nyahbeku dalam 15 minit – 30 minit , dah sedia di panggang .

kambing tengah diperap

Tak sampai 24 jam PERAP dalam peti ais dah boleh sedia dipanggang !

WOW !

AMACAM ? BEST TAK ? JIMAT , MUDAH , SEDAP PULAK !

PS : Kalau nak rasa lagi PADU , cuba perap lebih 24 jam , tengok ape rase die , memang KAW KAW punye ..! hoho

Okay bawah ni info ringkas berkenaan  Perapan Kambing Bakar Mr Pomo

✔ Sos Perapan Berat 1 kg

✔ SPECIALIST dan PALING SEDAP bila merinate dengan kambing bahagian LAMB SHOULDER !

lamb-shoulder

✔ 100% HOMEMADE untuk merinate 8 – 10 kg Lamb shoulder (Banyak tu , PUAS)

✔ Menghilangkan bau hamis dan hanyir kambing

✔ Boleh juga digunakan untuk merinate Ayam , ikan , daging dan seafood ( Bukan Lamb Shoulder je , lain lain pun boleh merinate )

✔ Untuk Proses merinate Lamb shoulder ambil masa 2-3 jam shj kemudian dah boleh siap sedia untuk dipanggang (Tak lama)

✔ Sos perap ini Tahan lama 2 tahun (Lambat expired tu , untunglahh)

NAK TIPS MEMANGGANG STYLE KAMBING BAKAR ?

Encik kambing ada tips simple yang boleh jadikan kambing yang anda perap menggunakan perapan Mr Pomo ni jadi LEBIH KICK , LEBIH POWER , LEBIH SEDAP KEBABOM !

Ni dia jangan kata Encik kambinng TAK PAYUNG , hoho

ll

Semasa memanggang dalam keadaan HALF COOK dengan menggunakan arang , sapu lagi sedikit sos perapan pada keseluruhan daging LAMB tu , masak dalam 30 saat atau seminit je pastu angkat

PS : Nak guna pemanggang ajaib ke , oven ke , microwave ke , grill pan ke pun boleh..tapi kalau lagi POWER lagi GILA , try guna arang ..fuhh …termimpi2 beb .

Ok dah Siap

1496721_748006028609285_2464775261219497731_n

Merecik kauuu…ha…Lamb akan jadi lebih MOIST dan lebih JUICY , SLURPPP….nyummy…

[VIDEO] Kat bawah ni pula Encik kambing tunjuk kan bagaimana menggunakan Perapan Mr Pomo beserta cara bakar guna arang dgn MUDAH .. CEKIDOTT GENG 😛

Macam Best Je , Macam Nak TRY je, Camane Nak Dapatkan Ni Suhairin ?

Okay okay rileks bersabar , bawak bertenang ..

SERIUS BERMINAT , laju laju KLIK SINI

9 Kelebihan Perapan Kambing Bakar Mr Pomo

AMARAN : Jangan Berani CUBA CUBA Sebelum Anda Ketahui 9 Keistimewaan Perapan Kambing Bakar Mr Pomo , Anda Pastinya Teruja Dengan No Yg Terakhir

Perapan Kambing Bakar Mr Pomo

Ini 9 Kelebihan Perapan Kambing Bakar Mr pomo

1-KHAS Dan SPECIALIS Untuk Merinate LAMB SHOULDER

  • Perapan kambing Bakar Mr Pomo ni memang pakar untuk jadikan rasa pada kambing lebih sedap dan lebih padu .
  • Bukan takat dokter je ada pakar tau , pakar jantung , pakar tulang , pakar otak , pakar colon , ha..sos perapan pun ade pakar die …jangan main main hehe :p
  • Dirumus khas untuk buat merinate Lamb shoulder , ni yang PALING KICK , PALING SEDAP & PALING PADU !
  • Kalau buat merinate dekat kambing bahagian lain , die xbrp nak jadi x brp sedap dan x se “PADU” Lamb shoulder .
  • Kuasa perapan ni lemah dan xpower dekat bahagian lain tapi kalau kene dekat LAMB SHOULDER , ha kuasa die bertambah POWER lah ..
  • Bahagian Lamb Shoulder nilah bahagian yang sunnah tau , yg nabi suka 🙂
  • Berganda ganda la pahala seisi keluarga lepas ni .. 😛

2- Diadun dan diperbuat daripada rempah ratus yg berkualiti tinggi

  • Sudah semestinya dibuat dengan penuh KASIH SAYANG ..AUMM 😛
  • Untuk pengetahuan anda , bagi menjamin dan memastikan kualitinya terjaga dan sentiasa ditahap yang terbaek , bawang putih dan bawah merah tidak diblender tapi ditumbuk secara tradisonal
  • Tepung yg digunakan dalam ramuan ini pula adalah diimport daripada NETHERLAND , ya ofkos sangat sangat PREMIUM dan sangat berkualiti tinggi
  • Madu yg digunakan adalah terpilih
  • Halia yg digunakan pula adalah halia muda daripada Jenjarom
  • Dicampur pula bersama lada hitam tempatan sehingga mesra dengan sukatan yang padu dan tepat , formula inilah telah menjadikannya perapan yang PERGHH , SUPER POWER DAN PALING SEDAP !

3- Membantu kerja anda semudah ABC didapur

  • Buat anda yang sibuk seharian bekerja sampai tak sempat nak siapkan makan malam anda bersama famili tercinta , dengan adanya Perapan kambing bakar Mr Pomo ini , dah tentu sangat membantu
  • Tak perlu lah nak meleceh2 kan diri lagi dengan potong2 tumbuk2 bawang halia bagai , pastu cari resepi itulah resepi inilah dekat internet , pastu entah jadi entah tak bila dah cuba sendiri nanti kan ,
    entah sedap entah tak … entah2 BARAI je rasanya nanti ..maka berhuhu kesedehan lah bila makan berfamili nanti kan …suami pun BENGKEKKKK je…anak2 pun boleh jadi ngamuk , ” mama kambing ke ape ni ?
  • Nak beli kambing yang dah siap perap pulak harganya mak aih , bukan main mahal lagi regenya , ni nak berniaga ke nak cekik orang ni ? hampir setengah ratus , dapatnye pun berapa ketul la sangat dalam sekilo ,
  • silap2 bukan berat lamb sangat pun…tapi berat rempah je lebih .. rasa nye pulak biasa2 je ..adehh…
  • NOW , Tak payah susah2 , Perapan Mr Pomo kan ade , stenbaikan aje stok kambing yang dah siap diperap dengan perapan Mr Pomo ini awal2 dengan air tangan anda sendiri , harini siapkan , esk malam hari dah senang kerja , balik2 tinggal GRILL je ..pastu malam2 sebelum tido kalau terasa lapar lagi perut tu , ha panggang lagi 2 3 ketul …bak kata orang2 dulu kata susah2 dahulu senang2 kemudian :p
  • Of kos rasa lebih puashati , lebih berbaloi dan yang penting lebih JIMAT tak payah buang buang duit !

4- SEDAP , UNIK dan citarasa MEWAH

  • Dah la meringankan beban , sedap puashati pulak tu , bila suap masuk dalam mulut , harummm je syokk je … takde bau bau hanyir hamis teruk …dengan rasanya yang manis2 manja, ditambah pulak dengan pedas2 manje giteww… fuhh .. jatuh cinta oihh ..syahdunya .. nikmatnye … ana seperti dalam ISTANA …dalam SYURGA….dunia ini ana yang punya wow !

5- Tahan lama

  • Jangka hayat sebotol Perapan Mr Pomo yang berat 1 kg ini tahan lama nya sehingga 2 tahun selagi simpan dalam peti ais beku
  • Tapi rata2 mereka yang dah try sebelum ni xsempat pun simpan sampai 2 tahun , manatak nya , tak sampai 2 bulan dah habis dibuat NGAP Kambing . :p

6- Boleh digunakan sebagai bahan perapan makanan lain

  • Perapan Kambing Bakar Mr Pomo ini kepakarannya SPESIALIS dan PALING KICK bila buat merinate pada Lamb shoulder , yakni kambing bahagian bahu , tapi kalau nk buat merinate untuk bende lain pun boleh jgak
  • Sesuai di buat merinate untuk ayam , daging , seafood dan rencah nasi goreng pun boleh
  • Ayam guna part kepak atau peha , daging guna part batang pinang .
  • Wah macam ALL IN ONE ni , betul2 berbaloi ! kan … ?

7 – Boleh merinate 8 ke 10 kg LAMB SHOULDER

  • 1 KG perapan ni boleh merinate Lamb Shoulder sehingga 10 kg banyaknya
  • Bayangkan 1 kg Kambing yang dah siap diperap dibeli dipasaran dgn harga dalam RM 55 KE RM 60 per kilo
  • Siap bakar pulak harga pasarannya dalam RM 70 sekilo
  • Bandingkan dengan kos yang xseberapa sebotol Perapan Mr Pomo ni yg boleh buat sampai 10 kg dgn yang dah siap diperap td , fuhh memang jauh bezanya bosss
  • Kos nak buat sekilo dalam RM 30 lebih je
  • Sebab tu lagi PUAS HATI , lagi BERBALOI lagi JIMAT !

8-Mengeratkan Silaturahim

  • Sememangnya dah TERBUKTI  level kesedapannya setaraf dgn Hotel dan Restoran 7 Bintang kerana Chef Chef yg dah TERKENA PENANGANNYA sebelum ni pun turut akui
  • Kena plak buat BBQ untuk family gathering ke , buat berkelah dekat air terjun dgn kengkawan ke , menu plak kambing bakar yg diperap dgn Perapan Mr Pomo , perghhh , memang layan habis lah semua orang , syokk je kan kalau macamni , bukannye selalu berjumpa
  • Yang sebelum ni tak berapa kenal , dah jadi kenal , yg sebelum ni jadi jadi renggang sekarang dah jadi bespren , si suami plak , bila si isteri buatkan kambing bakar peberet die diperapn plak dgn Perapan kambing bakar Mr Pomo , haih , bertambah sayang la kan kan kan ..hehe

9- Membantu anda memulakan perniagaan

  • Perapan ini juga boleh dibuat sebagai pilihan untuk jana income anda yang kedua
  • Nak dibuat untuk merinate sekilo kambing yg dah diperap dan kemudian dijual pun boleh ataupun nak jual sos perapan nye sahaja pun boleh
  • Ya perapan ini lah yang Encik kambing dan rakan dagang yg lain gunakan untuk bekalkan kambing yg dah siap diperap kepada rakan rakan niaga dan pelanggan2 END USER
  • Nak lagi Untung dengan jualan perapan ni ? kena borong lah , baru masyukk . hoho

NAK ALAMI 100% PENJIMATAN , KEENAKAN DAN KELAZATAN KAMBING BAKAR DIRUMAH DGN AIR TGN ANDA SENDIRI ?

“Ya , saya nak Encik Kambing !

DAPATKAN Perapan Kambing Bakar Mr Pomo dekat sini KLIK SINI SEKARANG 

PS : Tengok dan lihat sendiri feedback daripada mereka yang dah try test POWER sebelum ni KLIK SINI

ATAU

Nak direct wasap Encik kambing terus untuk bersembang WASAP SINI

Perapan Kambing Bakar : Anda Sedang Mencari Sos Perapan Kambing Bakar Setaraf Hotel 5 Bintang ?

Teringin Nak Buat Kambing Bakar Dengan Air Tangan Sendiri ?

 

cropped-IMG_20141123_211741.jpg

Anda nak buat barbeque kambing yang PALING SEDAP dengan famili tersayang hujung minggu ni ?

Anda pernah makan kambing bakar kat mana mana sebelum ni ? SEDAP ? PUAS TAK ? Continue reading Perapan Kambing Bakar : Anda Sedang Mencari Sos Perapan Kambing Bakar Setaraf Hotel 5 Bintang ?

3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE

ll

Resepi atau Bahan yang digunakan untuk dijadikan perapan kambing
bakar amat PENTING untuk menghasilkan daging kambing jadi SUPER LAZAT .

Lebih lebih lagi untuk dijadikan BISNES .

Kenapa PENTING ? Minta dipuji ke ? hoho   

Ohh tidak .. Of course nak wujudkan pengulangan pembelian daripada pelanggan ,   

yup betul , REPEAT ORDER dan LOYALTY

Continue reading 3 Tips Buat Bisnes kambing Bakar Ladahitam Tanpa Perlu Buat Resepi Sendiri khas untuk NEWBIE