Bekas Nurse Jual Kambing Perap

 

Bagaimana Bekas Nurse Ini Menjual Kambing Perap Sehingga 4 Angka Dalam Masa 7 Hari Dengan Mudah ?

eyla-jual-60-pek

2016 Meru Klang ,

Assalamualaikum dan Hai

Ini adalah RESULT yang positif daripada RAKAN NIAGA saya di area Kuantan , baru je borong dah BOOM terjual 60 pek stok kambing Perap ..MASYUKKK  

Untung maunye cecah RM 240 sehari ni

Untuk pengetahuan anda , beliau merupakan peminat TEGAR daging kambing bakar ni tau

22f68876-92c1-4716-98f1-07a0bc40612d

Jom saya nak kongsikan bagaimana anda juga mampu meraih pendapatan lumayan dengan hanya menjual kambing Perap bekas kecil comel ni sekurangnya 60 – 100 pek sehari ? Nak tahu SECRET nya ?

 

IMG_20160229_164718

 

Kambing Perap memang boleh dikatakan Produk yang HOT dan memang dicari cari oleh penggemarnya dimasa kini

Apa yang dilakukan adalah dengan hanya mencari siapa kah penggemar yang sedang tercari cari kambing perap ni melalui FB ?

Okay kenapa FB , ada apa dengan FB ?

Sebab orang yang suka makan kambing ni suka lepak dekat FB , dan Fb ni pula adalah antara channel yang mempunyai user paling TERTINGGI di Malaysia

Anda guna FB tak ? hehe

Persoalanya , ade ke orang yang nak kambing perap ni melalui fb ?

Ha..kompius ?

Orait , langkah pertama ialah proses VALIDATION atau dalam bahase Perancis nya adalah mengesahkan

Dan yang bestnya , dengan cara ni je anda mampu kumpul order banyak gile

Langkah ini penting bagi menunjukkan sama ada kambing perap ini betul ke atau ada tak permintaan nya khusunya melalui wall fb anda ?

Pendek kata die camni , ade tak agak agak frenlist di wall fb anda tu suka makan kambing dan tengah cari , dan kalau mereka nak , kalau boleh nak yang betul betul SEDAP , takde bau HAMIS kambing dan dagingnye LEMBUT.

Ha iniah permintaan atau DEMAND penggemar kambing di Malaysia ni dan ini boleh dikategorikan sebagai masalah , dan cuba bayangkan anda pula dah ada kambing perap yang SUPER LAZAT ni , anda pula dikategorikan sebagai PROBLEM SOLVER , ha..nampak ? MATCH tak ?

If kalau produk lain umpama produk pusher biarlah kita jadi PROBLEM SOLVER sebabnya 90% manusia hampir tak suka orang asik nak direct menjual je betul ?

OK , proses VALIDATION ni tak susah pun , hanya bina copywwiting SURVEY pasal kambing perap ni je , tepek gambar menggiurkan dan post di wall status anda je ..senang kan ? macam makan kacangg je kan ?

“Eh , camane nak buat ayat ayat cintan cintun ni alahai ?

Rileks ar..baru nk explain ni ..huhu

Saya tak nak terus cerita kan pasal bina ayat terus , biarlah sy explain prosesnya sebelum berlakunya jualan dulu supaya anda betul betul faham flow die sebelum berlakunya jualan , dah faham nanti barulah idea tu melimpah limpah sikit .hehe

Anda perlu faham untuk membuat jualan di fb ini ,

Langkah yang palingg penting ialah mendapatkan TRAFIK/pelawat yang betul betul TARGETED terlebih dahulu dan bawa kepada surat jualan anda

Atau erti kata lain ape yang anda inginkan sampaikan mesej jualan atau cerita pasal produk anda tu ..

Formula die simple , lagi banyak TRAFIK lebih lebih lagi yang TARGETED yang anda bawa lagi besar potensi untuk anda dapatkan pelanggan , ok clear ?

Contohnya seperti anda sedang baca sharing saya melalui blog ni , anda perasan tak bagaimana saya bawa anda daripada Fb directly ke blog saya ni ?

Ha…tula tekun sangat duk baca sampai tak perasan kan ?

Ya saya juga membawa TRAFIK melalui Fb ke dalam blog yang anda sedang baca ini

Orait , dah bawa masuk TRAFIK/PELAWAT , next step dapatkan LEADS atau PROSPEK

Prospek ni adalah mereka yang berminat dengan produk kambing perap yang anda tawarkan kepada mereka ni

Camane nak dapatkan LEADS ?

Okay selitkan CALL TO ACTION atau CTA di dalam ayat SURVERY anda tu tadi , letaklah no telefon wasep anda atau paling POWERFULL ialah selitkan ayat dengan minta mereka komen “pm” atau “saya nak” ,

So anda boleh kategorikan mereka inilah prospek anda yang betul betul berminat , simple kan ?

kenapa perlu mereka komen , sebabnya mudah bagi anda mendapatkan prospek lain di komen anda tu , fb ni sekarang kedekut sikit , kalau dulu senang sikitlah orang nampak post kita kat fb tu tapi sekarang ni , hmm ..REACH die dah kurang sikit

If ade lagi orang komen , ianya sangat POSITIF sebab status di wall anda tu kompem kompem akan berada di rank 1 bila frenslist anda buka fb setuju tak ? pernah nampak tak sebelum ni ? Formula dekat part ni pula begini , More leads , more sales

Ok nak sambung ni , selagi mereka belum membeli , selagi itu mereka belum boleh lagi dianggap sebagai customer , jangan seronok lagi ye sebabnya mereka berminat je, membeli nya ,belum tentu lagi

Dan disini anda perlu memain peranan yang amat penting untuk CLOSING atau CLOSE SALE mereka , ingat , anda PROBLEM SOLVER dan anda ingin menyelesaikan masalah prospek anda .

Part ini layanan perlu TIP TOP even produk anda TIP TOP camane sekalipun tapi kalau customer tak beli tak TIP TOP jugak kan ? setuju tak ?

Proses nya saya boleh anggap menawan hati mereka seperti anda sedang mengurat awek atau mengurat pakwe anda ..ala macam dulu dulu ingat lagi ? kasi bunga , kasi cekelat , kasi jam tangan , kasi gift ..hehe

Then …BOOM masuk meminang …

Dah masuk minang maknenye die nak lah kambing perap tu kan ? kan ?

Ape lagi , serve the people lah , maybe anda boleh deliver direct kambing perap ni kepada die ke ataupun boleh deal collect sendiri ke ataupun boleh deal jumpe ditengah2 , ape tak boleh plak ..boleh jee…win win lah kan..hehe

Ok now dia dah jadi customer anda , so lepas anda dah dapat duit tu , jangan duk buat senyap pulak … kambing perap yang anda duk jual ni ade potensi yang tinggi untuk mereka membeli lagi daripada anda tau , yelahh..bende sedap takkanlahh tak nak repeat order lagi kot ? huhu

Anda anggap je anda berdosa besar kalau tak follow up , huhu

Ye ,

Follow up lagi customer tu minta pendapat atau feedback atau review
daripada customer anda tanyekan , “ok tak kambing perap ni ? , “camane dah try ke ?

Hmm..kalau ikut pengalaman , rata rata dah cuba kompem punye cakap best ..sedap..berkrim..padu..power..takde bau ..tak pernah makan kambing sebelum ni tapi yang ni siap licin lagi makan..

Ade jugak yang cakap kat tempat lain dah try tapi mual sebab bau kambing kuat , yang ni ok , best terbaek kebabom..

Saya tak cakap camni ye…ini saya duk copy paste je ape yang customer dah try ..hehe :p

Ha..jangan lupa tau dapatkan testemonial daripada mereka tu , dengan feedback macamnilah anda boleh buat untuk NEXT MARKETING dengan hanya post di status di wall anda tu untuk dapatkan customer baru tau…ha..nampak tak ?

Eh lupa plak , jangan lupa untuk pesan customer tu

“kalau sedap , gtau kawan kawan ye” atau boleh jugak

“nanti nak repeat order , roger je k”

Ha..ini referral , kat sini anda dah boleh dapatkan lagi bakal prospek baru ..sebabnya kawan die tu tadi dah dapat manfaat daripada kambing perap yang die dah  pernah makan tu , ofkos kepercayaan lagi tinggi untuk die beli daripada anda terus setuju tak ?

Orait next step , ape nak buat dengan customer tadi ?

Tengok ni baik baik , customer is agen !

Anda juga boleh Follow up mereka dengan OFFER atau menawarkan mereka as agen anda

ya serius , ape tak boleh plak ?

Insyallah die mesti berminat nak tolong jual jugak , yelah sedap kan , potensi mesti tinggi dan boleh pergi lagi jauh ,

Then if die dah berminat , OFFER je harga borong dengan minimum yang anda tetapkan , simple kan ?

Contoh harga produk ialah RM 14 ke RM 15 katekan , anda mungkin boleh kasi DISKAUN RM 3 per pek jika mereka beli minimum 20 pek terus daripada anda ,

Ha..nampak ? anda untung , die pun untung , sama sama untung sama sama naik , alamakkk ayat dah macam cerita ape je ni ..huhu :p

Dengan cara inilah maka wujudnya LOYALTY , dengan hanya 1 pelanggan je tapi IMPACT nye sangat besar kesan daripada anda OFFER die jadi AGEN je ..so insyallah produk akan berjalan dengan sendirinya ..

Kesan dariapda OFFER anda , ofkos sales anda naik dengan mendadak

Untuk meningkatkan jualan , jangan stop PROMOSI ,

Formula untuk JUALAN yang KONSISTEN adalah

PROMOSI

PROMOSI

dan

PROMOSI

Tapi perlu ingat , ia bergantung juga bagaimana anda promosikannya , jangan hanya nak duk promot aje

Orang pun boleh jadi bosan dan muak ,

Maka selitlah aktiviti anda dengan produk atau aktiviti anda dengan pelanggan anda atau gambar anda atau gambar pelanggan sedang makan kambing ke atau post post  yang memberi manfaat di wall fb anda tu , contoh , tips makan kambing ke , video tengah grill kambing ke atau yang related

Dan ulang sahaja prosesnya tadi daripada dapatkan TRAFIK – > WALL FB – > LEADS (komen , inbox fb , whatsapp ) – > CUSTOMER -> AGEN …ok clear tak ?

Oh ya..ahaaa..pasal ayat SURVEY tadi tu ? ok agak agak anda dah idea tak nak buat copywriting SURVEY tu ? SURVEY ni bagus tau , silap silap , berpeket peket anda dapat kumpul order

Okay , tak pe kalau takde , saya ade ayat yang boleh anda guna pakai atau anda boleh jee adjust lagi ayat ni ,

Saya ni taklah berapa pandai sangat nak buat ayat ayat POWER POWER ni ,

VALIDATION 1

Salam semuaaa…
Nak tanya ,kat sini ada tak peminat kambing??? Haaaaa ni ada khabar gembira buat peminat kambing perap ..

Eyla dah start open order untuk sape2 yang nak tempah untuk jamuan2 dan makan sendiri …harga murah2 aje kita bagi ….

Bagi yang nak tambah pendapatan pun sangat2 dialu-alukan ..sy memerlukan agen ..harga pun murah2 sy bagi ..lebih2 lagi beli secara borongan …

Jom dapatkan segera,beli sekali pasti repeat lagi…CONFIRM!!!
WHATSAPP– 01x-xxxxxxxxx

VALIDATION 2

Nak SURVEY

Kenal tak kawan kawan korang peminat tegar daging kambing tapi ada problem tekak loya , mual dengan BAU HAMIS kambing ? lalat lalu pun buat U-TURN balik

Yeeehaaa .. stok dah sampai dah..

SERIUSS UNIK GILA takda pencicah makan macamtu je pun boleh ! 

BETUL BETUL KICK !

“Dah try kat mane mane tempat , yang ni jugak best , rempah die serius mabeles , daging lamb die pulak lembut empuk , sedap dimakan – Kak Ju Meru Klang

Meh nak kenalkan.. kambing perap pack kecik comel.TADAAA…hehe :p

Nak ke ?

“Saya nak saya nak , cam best je bunyinye , tak sabar nak try ?

Rilek rileks…belum cerite habis lagi ni…ok ok

1 Peket

→ Berat  220gram – 240 gram

→ Ade 2 atau 3 slice kecil bergantung pada ketebalan lamb

→100% HOMEMADE

→ Diberi sos blackpeper tambahan
(Bukan untuk cicah tapi untuk digaul sedikit pada daging
untuk tambah daging jadi LEBIH KICK )

→ Kambing dah diperap dengan rempah blackppeper yang LIKAT
yang SEDAP dan TERBUKTI LAZAT .

→Tahan lame setahun simpan dalam peti bahagian beku

→Nak gune , nyahbeku dulu

Nak cuba rase kambing Bakar yang sebenar ?

Lebih SEDAP daripada sebelum ni anda pernah makan kat mana mana tau

“Ish , betul ke nih .. mestilah nak , dah terliur dah ni , hehe “

Syaratnye mudah je

Bakar atas arang ! Fuhhh…memang TERANGKAT ! BETUL BETUL KICK NIH!

Eh hmm tak caye sudah …name kau joyah..hehe

Berminat ?

Cer komen “Nak Nak” , nanti saya reply anda satu persatu ok ?

 

-TAMAT-


PS : Panduan Mencipta Produk Sendiri Dan Jana Pendapatan 5 angka Hanya Dari Rumah , klik gambar dibawah sekarang !

 

 

 

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *