Raih RM XXX Sehari Dengan Hanya Jual Kambing Perap ?

Tamat Perkhidmatan Sebagai Tentera , Kini Usahawan Kambing Perap Sepenuh Masa !

Memenuhi permintaan kambing perap daripada rakan lama

2019 Mentakab Pahang – Alhamdulillah , berkat kesabaran dan kesungguhan beliau , pada awal 2019 yang lalu , kini akhirnya , apa yang diimpikan beliau untuk membuat dan usahakan sendiri produk kambing perap dari proses A-Z tercapai .

Dulu masa brader ni mula berjinak dengan bisnes kambing perap , jadi agen je , dari Pahang turun Kl dan Shah Alam untuk ambil stok , jual punya jual , siapa sangka , tuah kaki pada ayam , tuah manusia siapa yang tahu ?

Kini giliran beliau pula untuk memberi manfaat dan menambah nilai hidup kepada masyarakat diluar sana yg memerlukan pendapatan sampingan dengan hanya menjual kambing perap yg DIJAMIN ‘LAKU KERAS’

Kambing Perap Rizqi Berat 220-240 Gram

20 ORANG RAKAN NIAGA Kambing Perap diperlukan SEKARANG sekitar Pahang dan Kuala Lumpur , Jika anda berminat untuk jana RM 100 KE RM 200 sehari dengan Kambing Perap Paling POWER sekitar Pahang ni , boleh picit link dibawah SEKARANG !

KLIK SINI SEKARANG !

ATAU TAIP “AGEN” ke 013 638 5263 SEKARANG !

Yazri Yahaya

Nama brader ni Yazri , seorang Tentera berpangkat Sarjan berpengkalan di sekitar Kem Kuala Lumpur

Hidup ini adakala nya redup , adakalanya mendung , adakalanya panas dan adakalanya tiba tiba hujan ribut

Normal macam orang lain juga , macam orang biasa , macam kita juga , ada siang , ada malam

Nak dijadikan cerita , suatu hari , atas sebab sebab tertentu yang tak dapat dielakkan

Beliau terpaksa minta untuk diberhenti dan ditamatkan perkhidmatan sebagai seorang Tentera

Perasaan kecewa , sedih letih jangan cakap lah , semuanya ada bercampur

Sama seperti kehidupan orang lain diluar sana , ada masalah yg nak diselesaikan dan ada impian untuk dicapai demi memajukan diri dan famili

Pada mulanya , selepas berhenti , beliau tiada rancangan apa apa pun untuk berniaga sehinggalah pada awal tahun 2017 setelah dicadangkan dan direkemenkan oleh isteri beliau sendiri iaitu Puan Basha yg merupakan seorang cikgu di sekitar Pahang

Biasalah geng cikgu cikgu ni , diorang memang cukup suka , memang ada yg HANTU KAMBING ,

Cikgu Basha ni salah seorang nya yang selalu order kambing perap untuk buat makan sendiri

Sekali beli mesti banyak punya tak ingat maklumlah nak buat stok kat rumah buat makan dgn famili anak beranak kan …

Tapi lepas tahu suami tamat perkhidmatan sebagai Tentera

Atas sifat perihatin dan kasih sayang si isteri yg mahu membantu suami , Cikgu Basha mencari jalan

Disebabkan Cikgu Basha ni seorang penggemar tegar kambing , tak salah rasanya untuk cuba niagakan kambing perap kepada cikgu cikgu di sekolahnya

Nak Nak plak , cikgu cikgu kat sekolah ramai juga yang suka makan kambing

TING…timbul mentol kat kepala ( IDEA )

Dengan pantas …

Beliau sendiri cari maklumat melalui Encik Gugel bagaimana untuk dapatkan bekalan kambing perap dan bagaimana nak jadi pengedar kambing perap

Alhamdulillah , mungkin dah jodoh agaknya , beliau terjumpa satu ARTIKEL , wah ini LUBUK !

Cikgu Basha baca dan fahami setiap page di dalam blog sini — >
http://bisneskambingbakar.com/blog/buatduittepi

This image has an empty alt attribute; its file name is latest-200-pek-kperap-1024x1024.jpg
www.bisneskambingbakar.com/blog/buatduittepi

Wah menarik ni , macam best , betul ke sedap nak arwah Kambing Perap ni ? boleh LAKU KERAS ke jual bende ni ?

Nak tahu selanjutnya , Baca sampai habis tau !

Bagi saya , mungkin Cikgu ni takkan dapat jumpe jawapan buat selamanya kalau tak MENCUBA

Okay sambung ..

Dapat je tahu semua info ni , Cikgu Basha ni terus bagitau si suami , apakata cuba niagakan kambing perap ni terlebih dahulu

Lepas suami setuju untuk cuba dan test market sekitar Pahang ,

Maka , bermulalah perjalanan baru beliau sebagai AGEN Kambing Perap

Dari jual kepada rakan rakan di Sekolah secara OFFLINE , berjinak pula di media Sosial dalam fesbuk dengan membuat iklan

Pemintaan dan sambutan demi hari sangat sangat mengejutkan dan menggalakkan

Alhamdulillah , Kambing Perap yang dijualnya benar benar sedap belaka seperti yg dibaca didalam blog SINI

Respon sangat positif , majoriti penggemar kambing amat menyukainya

Respon Komen di Fesbuk Cikgu Basha

Dah dapat feedback semua best best , bersemangatlah apa lagi …

Semua channel dan platform Marketing brader ni sebarkan tentang ke ‘POWERAN’ Kambing Perap yang beliau jual termasuklah di Personal fesbuk dan grup grup fesbuk

Dari mengambil stok 90 pek pada permulaannya , ZASSS

Laju TERJUAL dalam masa 3 hari je , PANAS macam goreng pisang , betul betul HOT !

Stok nak habis , macam biasa beliau kemudianya RESTOK lagi

90 PEK KAMBING PERAP TERJUAL 3 HARI

Bayangkan 1 Pek untung boleh dapat RM 6 , anda tekalah berapa keuntungan yang diraih

Yelah , makanan yang sedap , mestilah orang nak beli lagi dan lagi ye dak ?

Sampaikan santai santai pun sehari SOLD OUT 50 PEK !

50 PEK KAMBING TERJUAL SANTAI SANTAI

WAH , ini betul betul menggalakkan !

Lepas permintaan sangat TINGGI dan repeat order pun sangatlah tinggi

Brader ni tak cakap banyak …

Terus maintain ambil stok 200 Pek Kambing Perap berat 220-240 gram

Buat stenbai lama sikit , takut takut stok tak cukup , bukan tak pernah jadi sebelum ni

Banyak kali ..

Stok tinggal 10 pek lagi tapi customer nak dalam 20 ke 30 pek , memang menggelabah ayam dibuatnya kalau jadi lagi :p

Kambing Perap Berat 220-240 Gram

Kambing Perap Berat 220-240 Gram

Daripada dulu yang kecewa kini ada SINAR 🙂

Jual punya jual ..

Sedar sedar , beribu ribu pek lemon kambing Perap dah TERJUAL oleh Bekas Tentera ni ,

Dan dari sini mulalah terdetik brader ni untuk cuba buat dan usahakan kambing perapnya secara sendiri .

Dipendekkan cerita , brader ni diberi peluang untuk membuatnya sendiri

Rempah sama , hasil sama , rasa sama dan result pun sama

Alhamdulillah dalam tempoh ‘TRIAL’ , berkat kesungguhan , beliau dapat menguruskan PROSES pembuatan Kambing Perap dari A hingga Z dengan baik dan jayanya

Sehingga kini beliau sudah mempunyai hampir 20 Orang Rakan Niaga iaitu AGEN AGEN jualan Kambing Perap nya termasuklah AGROBAZAAR di sekitar Pahang .

AGROBAAZAR Bukit Angin Temerloh
Kambing Perap Rizqi Dijual RM 14.90

Syukur Alhamdulillah , dengan Kambing Perap ini , harapan saya

Semoga beliau dapat meneruskan perjuangan ini serta memberi manfaat lagi dengan menambah nilai hidup kepada orang lain juga

Bagi saya sebagai seorang pembuat kambing perap dan juga penulis , ini merupakan kejayaan kecil buat brader bekas Tentera ni

Sempat juga saya tanyakan apa amalan beliau selama ni

Mudah untuk dipraktikkan 

Tetapi tak mudah untuk orang biasa biasa amalkan

SEDEKAH DAN SOLAT DHUHA 

.

.

PERHATIAN KAKI KAMBING SEKITAR PAHANG DAN KUALA LUMPUR , NAK BUAT DUIT TEPI SAMBIL GOYANG KAKI TANPA PERLU LECEH DAN BUANG BANYAK MASA NAK BUAT STOK SENDIRI DARI RUMAH ?

Kambing Perap Rizqi

Tanya diri anda , mahukah anda UPGRADE hidup anda dengan membantu diri atau suami atau famili anda sendiri dengan menambah pendapatan RM 100 ke RM 200 sehari secara GELI GELI dengan Kambing Perap HOMEMADE yang diusahakan oleh seorang bekas Tentera ini ?

Kambing yang telah siap dipotong nipis untuk mudah dimakan serta diperap dengan perapan yang PADU oleh beliau sendiri dengan diberi nama ‘ Kambing Perap Rizqi ‘ sememangnya menjanjikan tahap kesedapan setaraf dengan hotel dan restoran 5 bintang , apa yang lagi best sehingga digemari oleh penggemar sekitar Pahang ialah kerana ianya UNIK tanpa berbau HAMIS !

Buat masa ini , beliau memerlukan 20 ORANG AGEN Kambing Perap yang bersemangat seperti anda , ya anda yang sedang mencari tambahan pendapatan

Alhamdulillah buat masa ini sambutan daripada AGEN beliau kesemuanya positif , rata daripada mereka semua dah pernah repeat stok buat kali kedua dan ada juga kali ketiga

Ini menunjukkan Potensi REPEAT ORDER daripada pelanggan sangat TINGGI

Ada yang sekali ambil stok dah terus buat RATUSAN ringgit seminggu pun ada , syukur … lepas lah buat bayar barang barang keperluan itu ini kan ,

Zaman sekarang ni paham paham ajelah , semua barang makin lama makin naik , kalau tak ade usaha nak tambah pendapatan , susah lah nk ‘SURVIVE’

Sampai bila nak berjimat betul tak setuju ?

Sembang banyak banyak pun tak guna

SANGAT SANGAT HIGHLY REKEMEN !

Saya jemput anda untuk turut sertai beliau , insyallah beliau akan guide anda bagaimana untuk jana pendapatan Kambing Perap dengan mudah daripada pengalaman beliau sendiri

DONT WORRY barang baek sedap level2 HOTEL 5 STAR , sangat mudah terjual 🙂

MINIMUM KUANTITI untuk jadi RAKAN NIAGA Kambing Perap beliau pun sangat rendah , tak perlu modal tinggi untuk permulaan ,

Ambil 20 Peket shj dah sah sebagai RAKAN NIAGA

Tak perlu modal banyak , bawah RM 400 dah boleh start niaga Kambing Perap ni

Bak kata OMPUTEH , untuk permulaan ni untuk TEST MARKET anda sendiri je , tengok pergi die camane dulu on x on ?

SERIUS BERMINAT ?

YA SAYA BERMINAT NAK TAMBAH PENDAPATAN DENGAN KAMBING PERAP !

Baik

Jangan segan segan , jangan malu malu , nak berniaga mana boleh malu , kena buang perasan tu

Dengan LAFAZ BISMILLAH , jemput KLIK LINK DIBAWAH untuk terus wasap beliau

KLIK SINI SEKARANG !

ATAU TAIP “AGEN” ke 013 638 5263 SEKARANG !

.

.

.

.

.

.

.

Ikhlas dari penulis

Suhairin Supomo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *